Franklinmetoden®

  • Vill du hitta en funktionell sits som låter dig utvecklas som ryttare?
  • Vill du hitta en finare kommunikation med din häst?
  • Vill du hitta mjuka, flexibla och stabila rörelser i dig själv?
  • Vill du andas med lätthet?

Har du kanske märkt att kommandon som sitt rak i ryggen, ut med bröstet, in med magen, ner med hälarna och bak med axlarna inte riktigt hjälper dig? Du gör allt vad du kan för att kunna sitta fint, men faller snart ihop igen. Utan rätt balans och hållning orkar vi helt enkelt inte hålla en position speciellt länge. Då kan vi inte heller röra oss och kommunicera med vår häst på ett bra sätt.

Jag kom i kontakt med Franklin-metoden® 2018 och studerar nu rörelse enligt denna metod. Jag är certifierad Franklin method equestrain pelvis trainer. Målet är att med ett dynamiskt bildpråk, visualiseringar, motivation och genomtänkta övningar förändra ditt sinne för att kunna förändra din kropp.  Det vi gör ofta blir till en (o)vana, och dessa mönster tar vi med oss  överallt, t.ex. när vi sitter upp på hästryggen. Genom att bli medveten om sina mönster kan man också förändra dem.

Learning by doing, att lära genom att göra är mottot, och det innebär fokus på övningar som ökar vår proprioception, dvs vår förmåga att veta var våra kroppsdelar är i förhållande till varandra och omgivningen.  Till detta kommer praktiskt tillämpad anatomi, hela tiden med fokus på att du ska känna in de förändringar som sker i din kropp, så att du kan göra medvetna val om hur du vill leva ditt liv. Du ska bli din egen bästa kroppsterapeut! Förutom vårt sinne har vi även Franklinbollar och elastiska Franklinband som hjälpmedel till en bättre kroppskännedom.

Avsuttna workshops

I Göteborg finns möjligheten att vara med på workshops utan häst, där vi går igenom kroppen, lär oss anatomi och förkroppsligar de funktioner vi jobbar med. Givetvis pratar vi genomgående om hur vi använder våra nya kunskaper på hästryggen.

Andas dig till en stabilare sits: 27 juli, kl 9-12

Släpp andningen fri och förbättra samtidigt din hållning. Din andning är inte  bättre än din hållning medger, och din hållning är inte bättre än din andning medger. Hur hänger det här ihop? Det ska vi ta reda på i denna workshop. Vi  tittar på andningens anatomi och hur hela bålen involveras vid andning.  Vilka bilder ger oss en avslappnad andning? Vad händer om vi börjar hålla in magen och börjar styra vår andning? Andning är inte svårare än luft in, luft ut och vi ska jobba med hur vi låter kroppen ta hand om detta på bästa sätt, genom att släppa på onödiga spänningar.  Givetvis pratar vi även om hur vi ska ta med vår nya kunskap upp på hästryggen.

Pris 750 kr inkl. moms

5-10 deltagare. Vi håller till på Olbersgatan 12, mittemot Lisebergs camping, i yogastudion Santih desas lokaler.  Närmaste spårvagnshållplats är Welandergatan, spårvagn 5. Anmälan sker via email till info@mariapihl.se samt inbetalning på bankgiro 575-9063. Anmälan är bindande och avgiften betalas ej tillbaka vid förhinder, men det går bra att skicka en ersättare. Kom i kläder som du lätt kan röra dig i. Barfota, strumpor eller skor efter behag.

Bäckenkraft – bäckenbottenmuskulatur för ryttare
Inget datum bestämt

Ryttarens stabila och flexibla lårmuskler
Inget datum bestämt

Bäckenbalans för ryttare
Inget datum bestämt

Privata lektioner

Är du intresserad av Franklin-metoden och skulle vilja pröva på sitsträning enligt denna metod? Jag kör ut till dig, eller så kommer du till mig i Kungsbacka. Lektionen är 45 min lång på hästryggen, och vi jobbar med att förbättra din unika sits. 400 kr samt resersättning om 30 kr/mil, vilken delas av alla deltagande ekipage. Hos mig tillkommer en paddockavgift på 50 kr/lektion.

Välkomna med er anmälan eller frågor: info@mariapihl.se eller via facebook: Academic Art of Riding – Maria Holmström

Dags- och helgkurser

Jag är tillgänglig för dags- och helgkurser enligt Franklin-metodens lära, för att skapa en god dynamisk hållning på hästryggen. Hör av er för mer information! info@mariapihl.se eller via facebook: Academic Art of Riding – Maria Holmström