Optimummetoden

Postural träning innebär att jobba med sin hållning (av engelskans posture = hållning), dvs den djupa, inre muskultur som håller dig upprätt. Jag jobbar med postural träning enligt Optimummetoden.

Optimummetoden är kort uttrycket en metod som återställer din kropp till sin naturliga balans, så att du blir fri från smärta och stelheter. Målet är att må bra i din kropp, som du gjorde när du var barn.

Det handlar inte om att stärka sin core och jobba med mage och rygg utan vi går djupare än så, till musklerna i det vi kallar posturalkedjan. Grunden till vårt välmående, både fysiskt och psykiskt, ligger i en fungerande posturalkedja. Posturalkedjan är den muskelkedja som går från topp till tå och som håller oss upprätta, som jobbar mot gravitationen. Det är den som gör att du kan stå eller sitta rak i ryggen utan smärta eller spänningar. Även en till det yttre vältränad person kan ha en svag posturalkedja. Flertalet professionella idrottare, med stark yttre men svag inre muskulatur, har fått hjälp med optimummetoden.

Grunden till vårt välmående, både fysiskt och psykiskt, ligger i en fungerande posturalkedja.

Genom att återställa balansen i kroppen blir den symmetrisk och då alla leder hamnar på rätt plats i förhållande till varandra kommer krafterna att fördelas genom kroppen så som de är tänkta, och därigenom minskar vi slitaget. Då kan vi bli smärtfria från så varierande tillstånd som musarm, tennisarmbåge, ryggproblem som ryggskott och diskbråck, höftproblem, käkproblem, nacksmärta, olika graviditets- och förlossningsproblem som inkontinens och foglossning, hälsporre, löparknä, problem i axlar m.m. Idrottare kan t.e.x. uppleva förbättrade tider, explosivitet och styrka.

Vi jobbar med olika former av övningar som både stretchar och stärker de muskler som används för att hålla dig upprätt. Till det kommer olika behandlingstekniker för att släppa både på emotionella blockeringar och blockeringar orsakade av fysiska skador. 

Nu har du chansen till ett smärtfritt och rörligt 2021 !

Eftersom grunden är övningar så måste man träna hemma för att få optimal effekt. För bästa effekt bör man träna åtminstone 4-5 gånger per vecka, men gärna dagligen. Allt från några minuter upp till en timme eller mer om man vill det. I snitt behöver man träffas 4 gånger och är färdig efter 2-4 månader. Varje träff tar ca 1.5 h och man kommer iklädd träningskläder. Man behöver inte ta av sig till underkläder utan är fullt påklädd hela tiden.

Jag är Optimumtränare under utbildning och erbjuder nu elevbehandling. Träningen sker på Virginsgatan 4 i Göteborg. Närmaste spårvagnshållplats ligger ca 100 m bort och är hållplats Virginsgatan.

Just nu: Elevbehandling: 500 kr/session 1.5 h inkl. moms.
Ordinarie pris: 1000 kr/timme, dvs 1500 kr/session inkl. moms.

För att snabbt komma igång med behandlingen ber jag dig att fylla i din besvärshistorik och emaila till mig senast 24 timmar innan första behandling.

Om du är intresserad, så boka en tid nedan eller skicka ett meddelande till info@mariaholmstrom.se!

OBS! Så här i coronatider förutsätter vi förstås att båda parter är fullt friska. Annars ombokar vi tiden.

Varmt välkommen!