Postural träning

Postural träning innebär att jobba med sin hållning (av engelskans posture = hållning), dvs den djupa, inre muskultur som håller dig upprätt. Det ger styrka inifrån och ut och en rörlig, smärtfri vardag.

Jag jobbar med postural träning enligt Optimummetoden. Det är kort uttrycket en metod som återställer din kropp till sin naturliga balans, så att du blir fri från smärta och stelheter. Målet är att må bra i din kropp, både fysiskt och psykiskt, som du gjorde när du var barn.

Det handlar inte om att stärka sin core och jobba med mage och rygg utan vi går djupare än så, till musklerna i det vi kallar posturalkedjan. Grunden till vårt välmående, både fysiskt och psykiskt, ligger i en fungerande posturalkedja. Posturalkedjan är den muskelkedja som går från topp till tå och som håller oss upprätta, som jobbar mot gravitationen. Det är den som gör att du kan stå eller sitta rak i ryggen utan smärta eller spänningar. Även en till det yttre vältränad person kan ha en svag posturalkedja. Flertalet professionella idrottare, med stark yttre men svag inre muskulatur, har fått hjälp med optimummetoden.

Grunden till vårt välmående, både fysiskt och psykiskt, ligger i en fungerande posturalkedja.

Genom att återställa balansen i kroppen blir den symmetrisk och då hamnar alla leder på rätt plats i förhållande till varandra. Då kommer krafterna att fördelas genom kroppen så som de är tänkta, och därigenom minskar vi slitaget. Ålderskrämpor beror ofta just på felaktigt slitage av lederna, så det borde heta ”hållningskrämpor” istället. När hållningen rättas till försvinner krämporna. Med optimumträning kan vi bli smärtfria från så varierande tillstånd som musarm, tennisarmbåge, ryggproblem som ryggskott och diskbråck, höftproblem, käkproblem, nacksmärta, olika graviditets- och förlossningsproblem som inkontinens och foglossning, hälsporre, löparknä, problem i axlar m.m. Idrottare kan t.ex. uppleva förbättrade tider, explosivitet och styrka samt ett lättare löparsteg med mer stuns.

Vi jobbar med olika former av övningar som både stretchar och stärker de muskler som används för att hålla dig upprätt. Till det kommer olika behandlingstekniker för att släppa både på emotionella blockeringar och blockeringar orsakade av fysiska skador. Mår du psykiskt dåligt påverkar det din kropp, och har du ont i kroppen påverkar det ditt psyke. Därför kan vi behöva jobba med båda bitarna för att lösa dina problem. Jag kompletterar även optimummetoden med kinesiologi, andningsträning och Franklinmetoden, allt för att så snabbt som möjligt komma tillrätta med dina problem. Ibland kan det även behövas kosttillskott för att komma tillrätta med sina problem. Jag rekommenderar produkter från Friway, Kilman health, och om man handlar via länken nedan får man 10% rabatt på första köpet med rabattkoden Holmstrom10, vilken fylls i som ”tipsare”(klicka på bilden nedan.)

Din bilds alt-text

Olika övningar utgör grunden för välmåendet och därför bör man träna hemma. För bästa effekt bör man träna åtminstone 4-5 gånger per vecka, men gärna dagligen. I snitt behöver man träffas ca 4 gånger, men varje individ är unik och både färre eller fler pass kan behövas. Varje träff tar ca 1.5 h och man kommer iklädd träningskläder. Man behöver inte ta av sig utan är fullt påklädd hela tiden.

Nu kan du även delta i min gruppträning: ABC-träning

AWARENESS – BREATHING – CORE
I små, exklusiva grupper, max 12 personer, jobbar vi med hållning, kroppsmedvetenhet och andning, allt för att förbättra hållning, hälsa och prestation. De små grupperna ger varje individ möjlighet att fullt ut förstå och göra alla övningar på rätt sätt, för bästa effekt. Efter varje pass får alla deltagare med träningsprogrammet hem för att fortsätta med övningarna hemma om så önskas. Under passen tränar vi igenom hela kroppen, från topp till tå, jobbar med andningen och upplever nya sensationer i vår kropp, allt med målet att förbättra din hälsa och prestation!

Jag heter Maria Holmström och är diplomerad Optimumtränare. Träningen sker i yogalokalen Unfold your mat på Olbersgatan 12 i Göteborg. Närmaste spårvagnshållplats ligger 350 meter bort och är hållplats Welandergatan. Om man kommer körande finns det några gratis 4 timmars parkeringsplatser på Havsörnsgatan, men det går även att parkera gratis på gatorna runt omkring eller på betalparkering vid Skatås motionscentrum ca 500 m bort.

För att snabbt komma igång med behandlingen ber jag dig att fylla i din besvärshistorik och eposta till mig senast 24 timmar innan första behandling.

Om du är intresserad, så boka en tid nedan eller skicka ett meddelande till info@mariaholmstrom.se för frågor!

OBS! Så här i coronatider förutsätter vi förstås att båda parter är fullt friska. Annars ombokar vi tiden.

Varmt välkommen!