Franklinmetoden®

  • Vill du hitta en funktionell sits som låter dig utvecklas som ryttare?
  • Vill du hitta en finare kommunikation med din häst?
  • Vill du hitta mjuka, flexibla och stabila rörelser i dig själv?
  • Vill du andas med lätthet?

Har du kanske märkt att kommandon som sitt rak i ryggen, ut med bröstet, in med magen, ner med hälarna och bak med axlarna inte riktigt hjälper dig? Du gör allt vad du kan för att kunna sitta fint, men faller snart ihop igen. Utan rätt balans och hållning orkar vi helt enkelt inte hålla en position speciellt länge. Då kan vi inte heller röra oss och kommunicera med vår häst på ett bra sätt.

Vet du att Franklinbollarna kan hjälpa dig till en djup och avslappnad sits på bara några minuter?

Jag kom i kontakt med Franklin-metoden® 2018 och studerar nu rörelse enligt denna metod. Jag är certifierad Franklin method equestrian pelvis och fascia of the lower back trainer. Målet är att med ett dynamiskt bildpråk, visualiseringar, motivation och genomtänkta övningar förändra ditt sinne för att kunna förändra din kropp.  Det vi gör ofta blir till en (o)vana, och dessa mönster tar vi med oss  överallt, t.ex. när vi sitter upp på hästryggen. Genom att bli medveten om sina mönster kan man också förändra dem.

       

Learning by doing, att lära genom att göra är mottot, och det innebär fokus på övningar som ökar vår proprioception, dvs vår förmåga att veta var våra kroppsdelar är i förhållande till varandra och omgivningen.  Till detta kommer praktiskt tillämpad anatomi, hela tiden med fokus på att du ska känna in de förändringar som sker i din kropp, så att du kan göra medvetna val om hur du vill leva ditt liv. Du ska bli din egen bästa kroppsterapeut! Förutom vårt sinne har vi även Franklinbollar och elastiska Franklinband som hjälpmedel till en bättre kroppskännedom.

Avsuttna workshops

I kurserna utan häst går vi igenom kroppen, lär oss anatomi och förkroppsligar de funktioner vi jobbar med. Givetvis pratar vi genomgående om hur vi använder våra nya kunskaper på hästryggen. I Göteborg erbjuder jag  avsuttna kurser några gånger per år men är ni ett gäng som är intresserade kan jag komma till er och hålla en workshop, skräddarsydd just för er. Exempel på kurser är Bäckenbalans för ryttare, Andas dig till en stabilare sits och Ländryggens bindväv. Hör av er till info@mariaholmstrom.se så kommer vi fram till ett upplägg som passar.

Privata lektioner, dags- och helgkurser

Är du intresserad av Franklin-metoden och skulle vilja pröva på sitsträning enligt denna metod? Lektionen är ca 30 min lång och vi jobbar med att förbättra din unika sits. 500 kr samt resersättning om 30 kr/mil, vilken delas av alla deltagande ekipage.

Jag är även tillgänglig för dags- och helgkurser enligt Franklin-metodens lära, för att skapa en god dynamisk hållning på hästryggen. I dessa kurser kan vi kombinera både teori och praktik, allt enligt era önskemål. Hör av er för mer information till info@mariaholmstrom.se.

Jag är ansluten till både Actiway och ePassi friskvård, så det går fint att betala sina lektioner därigenom. Klicka här för Actiway eller här för ePassi och sök på Maria Holmström.

Välkomna med er anmälan eller frågor: info@mariaholmstrom.se eller via facebook: Academic Art of Riding & Franklin method – Maria Holmström