Webkurs: Bålstabilitet via andningen 5

Avsnitt 5: Andning på hästen

Nu har vi kommit till femte och sista avsnittet och det är dags att sitta upp på hästen och göra övningar.

Nu sitter vi upp på hästen och övar. Alla övningar på hästen går att göra stillastående, i skritt, trav eller galopp, beroende på häst och ryttare. Gör inte mer än du är bekväm med. De här övningarna kan du alltså göra på hästen, men jag  gör dem på en sadelbock så att det ska vara lätt att höra och se vad jag gör i videon.

Nu har du fått lite övningar på hästen och jag hoppas att du har upplevt några förbättringar i din ridning. Ju lättare vi har för att fokusera på oss själva och på att andas på ett bra sätt desto mer automatiskt blir det, och när det blir mer och mer automatiskt så kan du börja fokusera på andra delar av din sits, stabilitet och rörlighet. Vad finns det mer i din sits som du vill utforska och jobba vidare med?

Nu har vi kommit till slutet av den här kursen i andning för en bättre sits. Jag hoppas att du har fått med dig olika verktyg för att förbättra din bålstabilitet på hästryggen, och att du har fått en förståelse för hur bra andning går till och hur viktig koordinationen av rörelse, stabilitet och andning är. Gillade du kursen får du gärna rekommendera den till dina vänner.

Du har fått lära dig lite grand om andning, men du kanske vill veta ännu mer och dessutom få fler lösgörande övningar och ridövningar för att skapa en bättre sits? Den 7:e december hålls en avsutten workshop i Göteborg, där vi fördjupar oss i andning och bålstabilitet för en stabil men flexibel sits, klicka här för länk.

Jag reser även i hela landet och håller kurser, både avsuttna och på hästryggen eller en kombination av båda. Då får du lära dig mer om hur kroppen fungerar och hur du kan tillämpa det på hästryggen. Du ökar din kroppsmedvetenhet och hittar en mjuk och följsam sits.  Dra ihop ett gäng stallkompisar och kontakta mig, info@mariaholmstrom.se, så kommer jag ut till er och håller kurs. I stockholmstrakten bokar ni via facebookgruppen “Hållbara hästar hållbara ryttare”, https://www.facebook.com/hallbarahastar/ eller via mail till Britt-Marie Johnson: brittmariej46@gmail.com.

Franklinbollar och franklinband kan du köpa i min webshop; www.mariaholmstrom.se/webshop

Välkomna med bokningar och frågor! /Maria
info@mariaholmstrom.se