Akademisk ridkonst – Maria Holmström

Välkommen till min hemsida om akademisk ridkonst!
Jag heter Maria Holmström och jag undervisar i akademisk ridkonst och utgår från Göteborg. Här får ni ta del av mitt liv som tränare, hur jag lever med mina hästar och hur den akademiska ridkonsten genomsyrar mitt liv.

På min blogg får ni insikter i hur jag tränar och filosoferar angående hästlivet och i min gratis online-kurs i akademisk ridkonst, “AR-skolan”, har jag skrivit lite mer utförligt om hur man börjar med akademisk ridkonst. Vi startar med arbete från marken för att stärka hästen och därefter sitter vi upp och rider. Ni kan läsa mer om de viktiga, grundläggande ledövningarna, hur man sedan går vidare och jobbar i groundwork och longering, för att slutligen sitta upp och rida. Där finns även annat smått och gott om t.ex. kroppskännedom, träningspedagogik och litteratur.

För mig är akademisk ridkonst en vacker konstform, där fokus ligger på kroppskännedom och partnerskap med hästen. Vi vill bygga upp sunda individer som med glädje utför sitt arbete. Det är för mig en sann friskvård för hästen.

ar-mariapihl-3-dark