Förvänd sluta

Magin bara fortsätter och växer och växer för varje pass. Älskade, underbara Bröta! Idag jobbade vi omväxlande med öppna och förvänd sluta. Jag bara satt där på hennes rygg och tackade henne inombords för att hon bar mig. Det var så fantastisktt och vi bara existerade tillsammans, så underbart ihopkopplade.

Jag började passet i skritt på volten och jobbade med att få alla ben på plats undertill och bakbenen in till tyngdpunkten. Vi växlade mellan öppna och sluta och efter en kort stund gick jag över till sluta med skolskritt-tänk för att kunna gå över till traven. Jag spänner mig lätt i travövergången så jag fick fokusera på lugn, andning och avslappning. Jag njöt så i fulla drag över att undersöka var vi kunde placera oss för att komma till arbete. Jag kom fram till att jag lätt ber om sluta och så faller Brötchen på ytter bog och sedan går hon emot. Idag flyttade jag in den där ytterbogen och sade att nix, den ska vi inte falla ut på. Med lite detektivarbete fick vi en fin, lugn sluta med lite skolskritt tänk och mer vikt på bakbenen. Därefter kunde jag be om en taktförändring till trav. Det blev mjuka, fina travstarter där benen började lyfta och byta takt och därefter kliva framåt.

…kände jag hur hela yttersidan lyftes upp och hur fri och luftig ytterbogen blev.

Vi fick till så härliga öppnor i traven. När ytterbogen föll ut kunde jag bara be den komma tillbaka in på spåret och där kände jag hur hela yttersidan lyftes upp och hur fri och luftig ytterbogen blev. Jag satt så mjuk och fint med i rörelsen så vi bara gled fram i underbar harmoni. Det var då jag fick tacka Bröta att hon bar mig så fint. Jag kände sådan enorm tacksamhet att detta vackra djur har valt mig och stolt bär mig också.

Därefter växlade jag mellan öppna och förvänd sluta på volten. Bröta var så fint placerad mitt mellan hjälperna. Det var så häftigt att sitta i en öppna, byta sittben till det yttre och glida över i en förvänd sluta och känna hur hästen under sig byter böjning och följer med. Underbart! Magin fortsätter!