Jag är underbar! Mina hästar vet och jag vet.

Idag kom jag hem från stallet sådär alldeles lycklig och tillfreds på alla sätt och vis. Jag har fortsatt fokusera på ramen och se till att bakbenen kliver in till tyngdpunkten och idag fick Bröta och jag till fina skolor på rakt spår i skritt. Traven var ljuvlig! Givetvis tränar jag även Mira med fokus på ramen. Vi har jobbat från marken sedan Celina-kursen. Idag var det mest longering  och det blev riktigt fin trav och framförallt galopp! Det var den bästa galopp vi haft hittills! Jag är så otroligt nöjd med hästarna och mig själv idag.

På väg hem filosoferade jag lite över hur hästarna hjälper till att finna ro i själen. Ärligt talat, hur många kan säga ”Jag är underbar” och faktiskt mena det 100%? Det borde vi alla kunna göra. Vi är alla unika, fantastiska individer med olika förmågor. I den känslan jag var på väg hem från stallet så kunde jag känna det, men jag är inte där hela tiden. Hästarna hjälper mig att öppna upp mitt inre och stanna kvar i mitt hjärta, att välja kärlek framför rädsla. Att bara vara och duga precis som man är, rakt upp och ner. Ju mer i kontakt du är med ditt inre desto lättare blir faktiskt även hästträningen. Hästen vet precis hur du mår och för den kan du inte klistra på ett leende och fejka.  Är du inte här och nu så vet hästen det. Ju mer i kontakt med ditt inre du är desto lättare kan du även känna vad hästen gör och faktiskt lita på att det du känner är rätt. Den där inre, kritiska rösten som säger att det ”ska” var svårt att känna bakbenen under sig försvinner och du bar är och känner.

Jag skapar mig ett liv där jag lever utifrån kärlek. Tack min underbara fyrbenta vänner för att ni hjälper mig på vägen.