Bent-praktiken är igång!

Första veckan på Bentpraktiken är avklarad. Det har varit lugnt och det har gjort att både jag och hästarna har kunnat mjukstarta.

Nu har jag jobbat en vecka och jag känner mig hemmastadd här hos Bent. Det har varit en lugn vecka så jag har fått mjukstarta in i arbetet och hästarna har fått lite ro att komma in i nya rutiner. Nu står de ju på stall och inte lösdrift som de är vana vid, men det går fint. Det är en ren fröjd att öppna ytterdörren och se hästarna. Bara gå fram och prata lite, ge en klapp eller titta på dem på vägen till annat arbete. Jag ser hur de följer mig med blicken när jag går runt på gården. Underbart!

Jag har visat mitt arbete med hästarna för Bent och dessutom hunnit med en lektion. Lektionen var med Bröta och jag började jobba i hand work. Målet är att skola sin hand att känna eventuella stelheter och sedan justera hästen till lätthet. Jättekul och det gick riktigt bra! Jag har testat lite grann hemma men har inte riktigt haft koll på min egen kropp och hur jag ska röra mig själv, men det fick jag hjälp med nu.

Om hästen inte söker fram till handen så bra bör man börja med hand work från insidan. Det gjorde dock Bröta galant så vi jobbade bara från utsidan. Från utsidan är det lättare att komma åt bakbenen med spöet och be om samling. Vi jobbade med öppna och sluta och växlade mellan fram och ned samt samling. Fokus på lätthet och vändbarhet, vilket innebär att hästen är mitt emellan hjälperna.