Rid med ditt hjärta

Att rida utifrån sitt hjärta är utvecklande för känslan. Gå in i ditt hjärta och stäng av huvudets ego som kommer med analyser om ur det ”borde” se ut, hur hästen ”borde” röra sig enligt dina analyser och allt annat ”borde” som kan finnas där, i ditt eget huvud. Missförstå mig inte, det behövs definitivt ett huvud till hästträning, men du behöver inte den negativa, inre tvivlande rösten. Den som blockerar dig och får dig att misstro vad det är du känner.

För att komma ner i ditt hjärta så behöver du andas djupt, in och ut, långt ner i magen. Andas in frisk energi och blås ut den dåliga energin. Släpp dina tankar och försök att bara vara, här och nu i stunden. Endast du och hästen existerar just nu.

Endast du och hästen existerar just nu.

Fortsätt med din andning och börja träna med din häst. Analysera inte utan känn vad som händer. Uppfylls av hästens rörelser och hitta mjukheten i dem. Om du känner en liten spänning, kan du mjukna just där i din egen kropp? Om du känner att hästen faller på en bog, kan du se hästen räta upp sig för ditt inre?

Bara andas lugnt och bli ett med din häst, känn med din häst och märk hur små signaler som behövs för att förmedla det vi vill till hästen.

heart